Moet ik mijn uren bijhouden?

Zonnepanelen-min

Strikt genomen hoef je als ondernemer je uren niet bij te houden. Maar… als je in je aangifte inkomstenbelasting de zelfstandigenaftrek wil toepassen (waardoor je belastbare winst ruim 7 duizend euro lager wordt), moet je kunnen aantonen dat je in dat kalenderjaar meer dan 1.225 uur aan je onderneming besteed hebt. En dat aantonen gaat toch het makkelijkst met een urenadministratie:  een overzicht van de tijd die je op een dag besteed hebt aan een activiteit.

Wat telt mee?

Alle uren die je in redelijkheid aan je onderneming besteed hebt, kun je meerekenen. Dus niet alleen de betaalde uren maar ook acquisitie, netwerken, reistijd, opleiding, administratie, etc. En als je ze zo groepeert, heb je ook meteen inzicht in waaraan je tijd als ondernemer opgaat. En kun je op basis van dat inzicht besluiten meer tijd aan acquisitie of administratie te besteden (of minder).

Hoe houd ik dat bij?

Als je al administratiesoftware gebruikt, kun je het soms daarin bijhouden. Anders is een overzicht in Excel (of een ander spreadsheetprogramma) waarschijnlijk het makkelijkst, bv. dit sjabloon.

Zelf ook een vraag uit de praktijk stellen?

Meer vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Op de hoogte blijven over nieuws van Fiducie?

Nico Verzijden

Wil je meer grip op je groei?

Kies dan nu voor meer Fiducie in je bedrijf en krijg meer grip op je groei!

Nico Verzijden

Ik ben Nico Verzijden, financieel strateeg met een hart voor duurzame voeding, jarenlange ervaring in de duurzame wereld en als financiële man bij kleine bedrijven. Ik wil de financiële duurzaamheid van kleine (ecologisch of sociaal) duurzame bedrijven verbeteren omdat goed omgaan met de aarde en met elkaar, beter is voor iedereen en dat vind ik belangrijk.

Laat een reactie achter